Харчування дитини дошкільного віку



Головним завданням є забезпечення нормального росту та розвитку організму, а також підготовка мозку, м’язів та кісток до зростання розумових і фізичних активностей і зміни режиму, коли з’явиться школа.

Основні принципи харчування дітей дошкільного віку:

  • харчування дошкільнят має бути збалансованим і містити всі необхідні мікроелементи та вітаміни;
  • у харчуванні мають враховуватись індивідуальні особливості кожної дитини, до прикладу алергія на лактозу чи непереносимість інших продуктів;
  • харчування повинно забезпечувати дитячий організм необхідною енергією для того, аби в них спостерігалась розумова, рухова і психічна активність;
  • варто ретельно слідкувати за системою обробки і приготування їжі, а також стежити за якістю та терміном придатності продуктів.

Необхідна енергетична ємність малюка до 3 років складає 1300 ккал, для дитини 4-5 років - 1500 ккал, а для школярів 7 років - 1800 ккал.

Окрім цього, щоденно в раціоні дитини повинна бути достатня кількість жирів, вуглеводів та білків.